Düğün gecesinde çalacak müziklerin seçimi yapılanorganizasyonun en önemli konusudur. Özellikle de belirleyeceğiniz hareketli oyun havaları ve dans müzikleridüğününüze ekstra bir coşku katarak beğeni toplayacaktır. Çiftler düğünleri için kendi müzik listesini oluşturarak kendi hikayelerini anlatan müzikleri seçebilirler. Fakat bu işi yaparken zorlanacak olan ya da zaman ayıramayan çiftler müzik organizasyonu şirketlerinden yardım alabilirler. Düğün müziği seçiminde listenin en başında salona girerken çalınacak müzik gelmektedir. Bu sırayı ilk dans müziği ve pasta kesilirken çalınacak müzik takip etmektedir.
Tüm dikkatlerin çiftlerin üzerinde toplanacağı giriş anında yavaş başlayarak yükselecek ve ihtişamlı bir giriş yapılmasına yön verecek bir müzik seçilmelidir. 'Rumeli Hisarı'nın Yapılışı' giriş müziği modası geçmeyen en güzel giriş müziklerine örnek olarak verilebilmektedir. Düğün salonuna giriş yapan gelin ve damat pistin ortasına geldiğinde artık giriş müziği biterek ilk dans müziği başlamaktadır. İlk dans müziği tamamen gelin ve damadı yansıtan, ister yerli ister yabancı ama onlara ait bir parça olmalıdır. Gelin ve damadın yalnız yapacağı ilk dans, romantik yavaş bir müzik ya da vals müziği eşliğinde olabilmektedir. Ayrıca düğüne hızlı bir müzik ile giriş yapan çiftler aynı tempoda devam ederek hızlı bir müzikeşliğinde dans edebilirler.
Düğünlerin vazgeçilmezi pasta kesimi merasiminin mutlaka her düğünde olmasını bekleriz. Pasta kesimi sırasında çalınacak müzikler genellikle hızlı ve neşeli parçalardan seçilmelidir. Misafirlerinde aynı coşkuyu sizinle paylaşmasını ve tüm ilgili üstünüze çekmek istiyorsanız pasta müziğinizi eğlenceli şarkılardan seçmeniz gereklidir. Klasikleşmiş ve her konsepte uygun misafirlerin yerinde duramayacağı pasta müzikleri için 'Disco Disco Partizani', Shakira’nın 'La La La', Göksel'den 'Senden Başka', Demet Akalın 'Evli, Mutlu, Çocuklu' gibi parçalar örnek olarak verilebilmektedir.